Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Dnes je z ní stárnoucí dáma, která se ani s osmdesátkou na krku nevyhýbá společenským akcím, ale před půl stoletím byla sexsymbolem. Shirley Eaton (77) je důkazem toho, že herci nejsou na rozdíl od filmů, v nichž účinkují, nesmrtelní.

Scéna z bondovky Goldfinger z roku 1964, v níž je nahé tělo Shirley Eaton pokryto zlatou barvou, patří k nejvýraznějším záběrům z bohatém historie filmové série o agentovi 007. Mnohem větší prostor v tomto snímku sice jako hlavní bondgirl dostala Honor Blackman, ale sexy postavička Shirley Eaton jí zajistila mnohem více pozornosti i prostor na titulkách prestižních magazínu. Tvůrci Goldfingera ale nebyli spokojení s jejím hlasem, a tak ji nadabovala Nikki van der Zyl.

V 60. letech byla Shirley Eaton sexsymbolem, ale po kariéře herečky nejspíš příliš netoužila. V roce 1969 natočila svůj poslední film a od té doby se před kamerou už nikdy neobjevila. Původně se legendární bondgirl chtěla prosadit také jako zpěvačka a v roce 1957 dokonce reprezentovala Velkou Británii na Eurovizi.

Ve stejném roce, kdy jí bylo pouhých 20 let, se provdala za Colina Rowea, jehož manželkou byla až do jeho smrti v roce 1994. Ze svého životního vztahu má syny Granta a Jasona, díky nimž se dočkala už pěti vnoučat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám