Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Největší české komerční televizní stanice bojují o každého televizního diváka. A protože na tolik seriálů není v Česku dostatek známých hereckých tváří, je jasné, že si stanice mezi sebou herce hojně přetahují.

Vlajkovou lodí Novy je už řadu let nesmrtelný seriál Ordinace v růžové zahradě. A právě z něj přestoupilo do primáckého seriálu Cesty domů už několik známých tváří. Prima navíc ohlásila natáčení dalších tří seriálů a vyděsila diváky Ordinace zprávou, že se jejich milovaný Petr Rychlý alias Čestmír Mázl objeví po boku Dagmar Havlové v primácké novince Všechny moje lásky. Nova pak narychlo hasila paniku divaček prohlášením, že Petr Rychlý v Ordinaci i tak zůstává a na podzim ho čeká řada nových dobrodružství.

Veronika Jeníková

Náruživá blondýnka Evička Tričko, která si to ve filmu Bony a klid rozdávala s Janem Potměšilem, si v Ordinaci zahrála zatrpklou zdravotní sestřičku Vendulku. Následně si v primáckých Cestách domů střihla roli hospodské Bety Kopecké.

Milan Bahúl

Dvoumetrový slovenský herec se do povědomí divaček dostal díky roli doktora Vladimíra Pusenského. Ani po odchodu z Ordinace však o něj divačky nepřišly, protože si kromě seriálů Kriminálka Anděl či Dobrá čtvrť zahrál i v Cestách domů, kde ztvárňuje postavu právníka Juraje Semeráda.

Roman Zach

Také charizmatický gynekolog Michal Šebek v podání Romana Zacha nakonec přestoupil na Primu. A stejně jako Bahúl vyměnil lékařský plášť za elegantní oblek právníka. V Cestách domů ho divačky hltají v roli dvakrát rozvedeného otce dvou dětí a prokurátora Hynka Kenigra.

Tereza Kostková

K nejznámějším hereckým tvářím Ordinace patřila bezesporu herečka Tereza Kostková alias lékařka Monika Mandlová. Ani ona ale v Ordinaci nevydržela a roku 2011 přestoupila ke konkurenci. V Cestách domů si zahrála postavu Báry Vítkové a nově ji diváci uvidí ve zbrusu novém seriálu Vinaři.

Ladislav Potměšil

Stejně jako jeho seriálová manželka z Ordinace Veronika Jeníková brzy skončil na Primě. Z lékařského pláště se ale svlékat nemusel. Z postaršího gynekologa Aleše Čížka se stal v Cestách domů internista Petr Kosík.

Reklama

Další články

Načítám