Hlavní obsah
Článek

Psal se rok 1997 a tehdy dvanáctiletý hokejový nadšenec Petr Cerha se setkává se svým vzorem Jaromírem Jágrem při jeho letní přípravě na Lipně. Tou dobou hrál Jaromír v NHL už sedmým rokem za Pittsburgh Penguins. Jeho poznávacím znamením nebyly jen všudypřítomné tatranky nebo číslo 68, ale i legendární afro účes, pro nějž se dokonce vžil celonárodní pojem ‚na Jágra‘. A zatímco náš nejslavnější hokejista za ta léta v NHL trhl spoustu rekordů, zubící se kluk v červené mikině od hokeje přesedlal nejdřív k beatboxu a později pod pseudonymem Nasty začal moderovat v televizi i v rádiu. Vystupuje rovněž jako stand-up komik v pořadu Na stojáka.

„Setkali jsme se na Lipně při jeho letní přípravě. Jardu si pamatuju matně, ale v živé paměti mám Ivu Kubelkovou, kterou tou dobou měl po svém boku. Jarda se skleničkou alkoholu v ruce a Iva Kubelková zamlada jsou téměř neopakovatelné věci,“ vzpomíná dnes moderátor, který se s hokejovou legendou znovu potkal tento týden při předávání cen účastníkům hry Fantasy Sport.cz. Při té příležitosti mohla vzniknout i společná fotka po sedmnácti letech od té první.

„Letos to bylo při akci, kterou jsem měl možnost uvádět, a Jarda na ní předával ceny nejlepším hokejovým online hráčům. Když odpovídal na otázky, tak z něj byla cítit enormní odevzdanost hokeji. Navíc je fakt sympaťák! V okamžiku, kdy mě organizátoři prosili, abych ukončil akci, Jarda řekl: ‚Venku se nedá nic dělat, protože tam prší. Tak mi dejte ještě pár otázek,‘ “ směje se Nasty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám