Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Téměř měsíc po tragické smrti Ivety Bartošové (†48) se objevila na její oficiální stránce zajímavá zpráva o tom, že se v červnu bude konat pietní vzpomínka na zpěvačku v kostele v Uhříněvsi, kde bydlela. Okamžitě se ale zvedla vlna odporu. Fanoušci zpěvačky se totiž hromadně odmítli účastnit akce, kterou by organizoval vdovec Josef Rychtář (65).

Oficiální stránku Bartošové spravuje jeho syn a podivný sběratel Ivetiných asi kompromitujících nahrávek Jan Rychtář, takže když zde byla vyvěšena pozvánka na pietu, dalo se čekat, že půjde o další pokus vdovce na sebe upoutat pozornost.

Vše je ale trochu jinak.

„Nechtěly jsme vůbec dávat najevo, kdo za tím stojí, aby si někdo nemyslel, že si na této smutné události děláme jméno, ale když se teď ozývají nesouhlasné hlasy, musíme s pravdou ven. Jde o šéfku Ivetina fanklubu Renatu Musálkovou a o mě,“ řekla Super.cz paní Lenka, manažerka Ivetiny poslední kapely.

„Pan Rychtář o tom ví, ale nemá s organizací piety nic společného. Asi ani nepřijde, ale určitě mu v tom bránit nebudeme. Bude to veřejná vzpomínka na Ivetu, přijít může každý,“ dodala.

Pietní vzpomínka se má konat jednadvacátého června v uhříněveském kostele. Od tří do půl šesté odpoledne sem budou moci proudit zástupy fanoušků, aby na Ivetu, která spáchala sebevraždu, v tichu zavzpomínali. A ti věřící se za ni budou moci pomodlit při bohoslužbě, která začíná od osmnácti hodin.

Reklama

Další články

Načítám