Hlavní obsah
Článek

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) snad už nikdy nevyjde ze soudních síní! Jak se Super.cz podařilo zjistit, visí nad Josefem Rychtářem (65) nový Damoklův meč v podobě hrozícího tříletého trestu za to, že způsobil ublížení na zdraví svým kamarádům!

Celá situace se týká vážné autonehody z dubna 2013, kterou Rychtář způsobil, když se s Ivetou, zvukařem Standou, režisérkou Simonou a manažerem Zdeňkem Obhlídalem vraceli z vystoupení ve Frenštátu pod Radhoštěm. Řidič se nesmyslně snažil ujet novinářům, kteří ho vůbec nepronásledovali, v rychlosti nezvládl řízení a auto se zabořilo do škarpy u silnice.

Po nehodě se objevily zvěsti, že Rychtář před nehodou požíval alkohol, což policie nikdy nepotvrdila, ale ani nevyloučila, nicméně se kvůli tomu na případ víc zaměřila. A i když se prý muž snažil přesvědčit tři zraněné spolujezdce, aby nezůstávali ve špitále, protože by mu pak hrozilo obvinění z trestného činu (i Iveta musela v nemocnici podepsat revers, byť měla mít poraněný hrudník), stejně asi neunikne trestu.

„Nikdo z těch tří, tedy zvukař Standa, manažer Zdeněk a režisérka Simona, proti němu nevypovídal, ale policie a hlavně soudní znalec byli důslední. Vyžádali si lékařské zprávy zraněných, sledovali jejich stav a na základě toho Josefa Rychtáře obžalovali z ublížení na zdraví. Hrozí mu až tři roky vězení, protože zranil víc jak dvě osoby a porušil při tom důležitou povinnost, když jel nepřiměřeně. A alkohol mu ještě může ve finále zhoršit situaci,“ tvrdí náš informátor. Jeho slova se nám podařilo ověřit jako pravdivá.

Soudní jednání ale jen tak nebude. Vsetínský Krajský soud, který případ převzal, se totiž kvůli předejití možných průtahů řízení momentálně poptává u Nejvyššího soudu, jestli věc patří skutečně jemu, nebo někam jinam (jde o takzvaný problém místní příslušnosti). Až po rozhodnutí tohoto soudního dvora se bude Rychtář zpovídat z toho, co spáchal.

Související témata:
Ublížení na zdraví

Reklama

Další články

Načítám