Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisérovi Jiřímu Menzelovi (†82) udělali kamarádi před časem radost, když mu k sedmdesátinám věnovali loutku, která je mu až k neuvěření podobná. "Byl jsem tehdy velmi dojatý," přiznal režisér. Přesto se ale rozhodl, že se loutky, i když s těžkým srdcem, zbaví.

Oslovila ho totiž moderátorka a herečka Emma Smetana (36), kterou obsadil do svého posledního filmu, nostalgické komedie Donšajni, která pořádala velkou charitativní prodejní akci a dražbu ve prospěch nadace Člověk v tísni, konkrétně pro trpící oběti občanské války v Sýrii, a pro Nadaci Nova, která zase finance věnovala týraným dětem.

V rámci prodeje Jiří Menzel věnoval několik svých kravat, dokonce i nějaké kousky koupil, takže se mohl oprávněně chlubit taštičkou Pomáhám dětem. A do dražby věnoval právě svoji loutku. Loučilo se mu s ní těžce. Dokonce za ni nabídl i cenu 15 tisíc korun, aby si ji mohl zase odnést domů. Emma mu to ovšem zatrhla a musel se nechat přeplatit aspoň o stovku od jednoho z přítomných.

"Za 15 100 korun byla loutka pana Menzela nejdráže vydraženým exemplářem, následoval dres Jaromíra Jágra (52) za 10 500 korun. Celkem se vybralo téměř 200 tisíc korun, což na první ročník akce není špatné, ne?" pochlubila se Super.cz Emma Smetana.

Reklama

Další články

Načítám