Hlavní obsah
Článek

Byly talentované, krásné a ve své branži uctívané jako bohyně. Jenže se slávou nedokázaly správně naložit a do vytouženého bezstarostného světa si od depresí pomáhaly alkoholem, léky i drogami. Právě tato zrádná kombinace stojí za předčasně zmařenými životy této pětice nezapomenutelných žen.

S érou zvukových filmů se zrodily i nové hvězdy stříbrného plátna. Za první sexsymbol je považována rodačka z Kansasu Jean Harlow. Ve 30. letech minulého století jí muži leželi u nohou, ale její život vyhasl příliš brzy, v pouhých šestadvaceti letech. Láskou několikrát zklamaná blond kráska holdovala alkoholu. Zemřela v červnu 1937 na otravu a selhání ledvin.

Kromě největší hollywoodské legendy všech dob Marilyn Monroe (†36), jejíž úmrtí je sice notoricky známo, ale zároveň je opředeno i mnoha tajemstvími a dohady, čekal podobný osud i její kolegyni Judy Garland, která se narodila o čtyři roky dříve. Garland působila rovněž jako úspěšná jazzová zpěvačka a již v sedmnácti letech zářila v legendárním snímku Čaroděj ze země Oz. Jelikož se u filmu pohybovala od dětství, již v patnácti letech začala stres řešit uklidňujícími léky a alkoholem. Se závislostí bojovala do posledních let svého života, který ve 47 letech ukončilo předávkování barbituráty.

Vraťme se ale do současnosti, kdy si tito pomalí zabijáci vzali k sobě na věčnost dvě zpěvačky s hlasy od Boha. V červenci 2011 v pouhých 27 letech podlehla závislosti na alkoholu a drogách britská jazzová a soulová zpěvačka Amy Winehouse. V jejím londýnském bytě ji našel její bodyguard. Příčinou úmrtí byla podle pitvy otrava alkoholem.

O pouhých sedm měsíců později hudební fanoušky zasáhla zpráva o tragickém skonu Whitney Houston (†48), která během svého života stačila posbírat 415 hudebních cen, což z ní činilo umělkyni rekordmanku. Po požití smrtelné dávky drog byla bez známek života nalezena utopená ve vaně na pokoji hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Whitney léta bojovala se závislostí na kokainu. Zanechala po sobě tehdy devatenáctiletou dceru Bobbi Kristinu Brown.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám