Hlavní obsah
Článek

Kdo alespoň jednou viděl kompletní videoklip k hitu Thriller od Michaela Jacksona (†50), musel mu utkvět v paměti. Kromě popového krále jako tančící zombie na hřbitově si možná vybavíte i jeho pohlednou slečnu.

Z mnoha adeptek byla nakonec pro tuto roli vybrána americká modelka a příležitostná herečka Ola Ray, která o sobě poprvé dala vědět v roce 1980, kdy se stala Playmate pro měsíc červen. Dnes je jí třiapadesát a jen občas je možné ji potkat v některém z hollywoodských podniků, kam se jde pobavit. Jako správná bývalá modelka pánského časopisu se i dnes obléká především pro potěchu mužského oka.

Video, natočené jako třináctiminutový krátký film režírovaný Johnem Landisem, bylo na tu dobu něčím nevídaným a dodnes si drží několik prvenství. S rozpočtem 500 tisíc dolarů šlo v té době o nejdražší klip, s deseti milióny prodaných kopií je zároveň podle Guinnessovy knihy rekordů nejúspěšnějším hudebním videem a v neposlední řadě se jedná o úplně první video vysílané na hudební televizní stanici MTV.

Jen pro zajímavost: Michael Jackson drží prvenství se svým klipem jako nejdražším v historii dodnes. Nejedná se však o Thriller, nýbrž o Scream s jeho sestrou Janet Jackson natočený v roce 1995 za závratných sedm miliónů dolarů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám