Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diváci si Zuzanu Slavíkovou pamatují především coby přísně působící moderátorku vědomostního pořadu Nejslabší! Máte padáka!, který poprvé běžel před 12 lety. Ona je ale především herečkou a dabérkou.

Vidět ji můžete například v Divadle pod Palmovkou, kde je v angažmá a právě zkouší novou hru, mimochodem pod režijním vedením Honzy Dvořáka z Vyprávěj - tedy Braňa Holička. Úvodní fotka pochází z první čtené zkoušky.

Inscenace se jmenuje Hrabe ti? aneb Hrabal a je o životních osudech známého spisovatele. Divadlo jí vzdává hold a připojuje se k oslavám stého výročí narození Bohumila Hrabala (28. března 1914 - 3. února 1997). Ten mimochodem ve svých spisovatelských začátcích, od roku 1959, pracoval pod Palmovkou (tehdy Divadlo S. K. Neumanna) jako kulisák a statista (jako spisovatel z povolání působil od roku 1963).

Dalšími z ansámblu libeňského divadla, kteří v Hrabe ti? aneb Hrabal (premiéra tento pátek) poctí spisovatelovu památku, jsou Dušan Sitek, Hana Seidlová, student druhého ročníku herectví na Pražské konzervatoři Filip Bařina, Ondřej Volejník, Miroslav Sabadin a Angelika Sbouli (poslední dva zmiňovaní jsou ve čtvrtém ročníku herectví na Pražské konzervatoři).

Související témata:
Bohumil Hrabal

Reklama

Další články

Načítám