Hlavní obsah
Článek

Chová se jako slon v porcelánu, celý národ se buď směje, nebo pobouřeně diví jeho chování. Poté, co Iveta Bartošová (†48) spáchala sebevraždu, vdovec Josef Rychtář (65) jedná chvílemi jako smyslů zbavený. Jaké největší hříchy má od smrti manželky na triku?

1) Házení viny na ostatní

Když se Rychtář dozvěděl o smrti své ženy, v záchvatu vzteku (asi byl naštvaný, co si mu to dovolila udělat) a strachu, že bude z její smrti obviňován, velmi vulgárně obvinil bulvární média. Přitom ta se nekasala, že zpěvačku ohlídají čtyřiadvacet hodin denně, a neslibovala, že pěnici budou léčit. To Rychtář ano, bohužel však k léčbě nedošlo, a když už byla hospitalizovaná nedobrovolně, z Bohnic ji odvezl. Asi proto, že nebyla v jeho moci a pod jeho kontrolou. Vinu svaloval i na Macuru. Kdyby prý nemusel na policii na výslech kvůli tomu, že ochránce žen napadl, Iveta mohla být naživu.

2) Mediální sebeláska

Každý jiný by truchlil v soukromí, Rychtář ale po prvotním šoku předstupoval před média a jako na běžícím pásu dával jedno srdceryvné prohlášení za druhým. Neštítil se ani dorazit na místo tragédie s asi dvaceti fotografy, aby ti mohli zvěčnit jeho snad ne jen hranou bolest.

3) Nerespektování syna Artura

Šok pro všechny nastal ve chvíli, kdy se začal řešit pohřeb Ivety. Rychtář myslel jen na sebe a odmítl variantu, aby byla pohřbena v rodné obci. Naopak chtěl velkolepou podívanou pro veřejnost. To rodina odmítla a vdovce nepřesvědčil ani fakt, že zatímco on vedle Bartošové exhiboval necelé tři roky, rodina zpěvačku znala osmačtyřicet let.

4) Falešný dopis na rozloučenou?

Aniž by se ptal Artura, Rychtář médiím ukázal dopis na rozloučenou, který údajně manželka napsala Arturovi prý čtyři dny před smrtí. Jenže datum bylo připsáno jinou rukou, a tak vyvstala otázka, zda nejde o falzifikát. Rychtář Super.cz vysvětlil, jak měl dopis vzniknout, pochybnosti ale zůstávají. Nezatajil snad první stránku dopisu? Je divné, že by nezačínal oslovením Artura, ale slovy „Miluji Tě“. Navíc tiskací písmo Ivety prý vypadalo jinak. I kdyby nijak vdovec nelhal, svým chováním vzbudil ve veřejnosti nedůvěru.

5) Ukazování odporných relikvií

Ukazovat na kameru kámen z místa činu a vlasy s krví, to chce opravdu silnou náturu. Morbidní památka Rychtáře na jeho ženu vyděsila celou republiku.

6) Rvačky profesionální plačky

Místo toho, aby truchlil, pral se jak na běžícím pásu. Zmlátil Macuru, a naopak dostal nakládačku od údajného fanouška. Jsou ale zvěsti, že to bylo nahrané, aby vzbudil v lidech soucit. Podivné je, že jeho jindy věrný „poskok“, syn Jan, který se s otcem rád bije v přesile, tentokrát nezasáhl, a když mu tatínka rubali, v klidu kouřil a díval se kamsi stranou. A to byl snad metr od dvojice!

7) Nedůstojný pohřeb

Když už se nedomluvil s rodinou a i všichni Ivetini známí a přátelé Rychtářovi účast odmítli, vystrojil zpěvačce pohřeb s hodně podivnou účastí. Kromě něj byl na posledním rozloučení jen "komparz" z Josefovy rodiny, bodyguardi a novináři před krematoriem.

8) Lež o idylickém manželství

Snažil se, jak mohl, ale nikdo mu neuvěřil. Když se v den sebevraždy Ivety objevily zprávy, že se s ním chtěla rozvést a tvrdila, jak se ho bála, rázně to odmítl s tím, že to klidně doloží z jejího mobilu, že takové zprávy neodesílala. Podobných výpovědí je ale mnoho a zpěvačka je asi raději mazala. A stejně hovořil i bubeník její kapely Jiří Jirsa. Teď už nikoho nepřesvědčí, že jeho manželství s Bartošovou bylo bez jediného mráčku. Nebylo, ale pravda je, že rozhodně ne jen jeho vinou.

9) Dopoval ji léky?

Na Rychtáře už před smrtí Bartošové, a po ní ještě víc, vylezly informace, že měl mít pod kontrolou její léky, aby se jimi náhodou nedopovala. Připadal si jako samozvaný doktor? Nemohl ji snad ohrozit na životě svou speciální léčbou?

10) Odporné pózování s urnou

Místo toho, aby doma zpytoval svědomí a litoval svou ženu, že si sáhla na život, opět se objevil ve všech médiích. Svým dvorním fotografem se totiž nechal nafotit, jak truchlí s urnou v ruce. Zvedla se další bouře nevole, načež Rychtář, který asi čekal soucit, reagoval opět urážkami.

Reklama

Další články

Načítám