Hlavní obsah
Článek

Herečku Zdenu Studénkovou (60) aktuálně potkávají na obrazovkách diváci seriálu První republika, kde hraje jednu z hlavních postav, Boženu Škvorovou. A jelikož se jedná o seriál s historickou datací, bylo nutné tomu uzpůsobit garderobu. Ta má sice své mouchy, a ne malé, přesto některé kousky oblečení v šatníku třeba právě paní Škvorové jen tak nenajdeme. Šaty odhalující stehna například.

Divadlo je specifický prostor. I ze starší dámy dokáže udělat mladici a naopak z dívky stařenku. Ze spořádané ženy povětrnici, ze štíhlé baculatou, z ženy muže, z elegantní Zdeny Studénkové služtičku v minisukni rozvalující se na gauči...

Fotografie pocházejí ze hry Marca Camolettiho Kdo zhasol svetlo?, která bude k vidění ve druhé půlce srpna v Praze v rámci Léta slovenských osobností v Divadle Studio DVA a která je, ústy Jána Koleníka (mimochodem kolegy Studénkové z První republiky, hraje Vladimíra Valentu), jenž dostal roli nevěrného manžela, „veselou hrou o nevěře a zbabraném podvádění, návod ‚jak to nedělat‘, se zdánlivě šťastným koncem“.

Dále hrají Zuzana Tlučková, Kristína Svarinská v alternaci s Viki Rákovou, Braňo Deák a Mária Kráľovičová (alternace Studenkové).

Reklama

Další články

Načítám