Hlavní obsah
Článek

Zdeněk Macura (49) vždy upozorňoval na možnost, že jednou Iveta Bartošová (†48) zemře, a to násilnou smrtí, protože ji prý zavraždí její manžel Josef Rychtář (65). Po skutečném skonu zpěvačky, která podle všeho spáchala sebevraždu, se proto nechce smířit s možností, že by ukončila život dobrovolně. Teď policii ukázal na strojvůdce vlaku, pod nějž Iveta skočila. Prý by mohl být do možné vraždy zapletený!

„Chtěl bych předložit hypotézu, která, jak věřím, by měla být taktéž prozkoumána, a to hypotéza plánované vraždy. Celé to mohlo probíhat takto: Pan Rychtář mohl vědět z různé esemeskové komunikace Ivety Bartošové, kterou tajně sledoval, že se s ním chce rozvést. Dá se předpokládat, že mohl zvažovat, či plánovat vraždu narafičenou jako sebevraždu,“ prohlásil na policii Macura.

„Je důležité s touto variantou počítat, že mohl být pan Rychtář s tou hypotetickou vraždou domluven s panem XY a případně také s panem strojvedoucím vlaku, který srazil Ivetu Bartošovou. Vražda se mohla stát tím způsobem, že I. B. byla zabita někde doma, pak ji pan XY odveze na místo na kolejiště, kde ji položí přesně v určitou dobu, kdy má přijíždět vlak s tím strojvůdcem, se kterým je dopředu domluven, že jediné, co dosvědčí, je to, že viděl I. B. jít samotnou a lehnout si na koleje místo toho, že ji viděl už ležet na kolejích,“ popustil uzdu své fantazie Zdeněk Macura. Proto chce, aby strážci zákona prozkoumali výpisy hovorů z mobilů všech zúčastněných, a to raději od různých nezávislých vyšetřovatelských skupin.

Není divu, že se jej kriminalista ptal, zda se cítí zdravotně a duševně v pořádku.

Macura nedávno podobné psaní donesl i prezidentu republiky s tím, že policejnímu prezídiu už nevěří, a tak musel za hlavou státu.

Reklama

Další články

Načítám