Hlavní obsah
Článek

Moderátor zpráv na Primě Tomáš Hauptvogel osedlal motorku a vyrazil na jih Evropy. Dovolenou tráví s přítelkyní Monikou, kterou poprvé ukázal na fotkách ze soukromých cest. Tomáš si naplánoval poměrně náročnou cestu. Z Alp si to namířil do Itálie k moři, poté zavítá i do chorvatského Splitu, Černé Hory, Albánie, Sarajeva, Maďarska a Slovenska, odkud se vypraví zpět do České republiky.

"Začalo to pěkně. První den byl zatím tím nejhorším. Nepromoky jsme oblékali na cca 120. km a dalších 300 jeli chlazeni vodou. Nic příjemného. Naštěstí má kamarád v alpském městečku Niedernsill penzion, kde jsme se mohli vysušit. Druhý den už bylo podstatně veseleji. Nepršelo a teplota byla kolem devíti stupňů. Ve vyšších polohách je kolem silnice sníh. Jen plán projet Grossglockner padá. Přes noc tam nasněžilo kolem půl metru. Teď už směřujeme do Itálie, do městečka Caorle. Tam poprvé stavíme naši hadrovou chaloupku," hlásí z cest moderátor.

"Třetí den byl hlavně o hltání kilometrů. Vynechat ale prohlídku Triestu by byl hřích. Krásné město. Večer už jsme si užili krásný západ slunce v chorvatském Sukošanu. V pondělí jsme jen přeskočili do městečka Trogir. Máme najeto zhruba 1600 km. Byla nám zima, jeli jsme po nádherných horských silničkách i po palmami lemované pobřežní cestě. Je to nádhera, a to jsme teprve ve třetině. V úterý si dáme den pauzu. A kam dál? Stále na jih," upřesňuje Tomáš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám