Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Ochránce týraných žen a neúnavný aktér kauz kolem zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové (†48) zřejmě stále nemůže nalézt klid. Jak jinak si vysvětlit další krok stavitele paletových domečků. Na své sociální síti se Zdeněk Macura (49) pochlubil, že dnes podal naléhavou žádost o zajištění telefonických hovorů v době tragédie přímo v prezidentské kanceláři.

„Dokud jsem kroky proti onomu psychopatovi zveřejňoval a důsledně odmítal vyjednávání s ním, tak tu Iveta žila a když jsem jen na chvíli z tohoto postoje polevil, například trestní oznámení zaslané policejnímu prezidiu 5 dní před tragédií jsem nezveřejnil a jen na krátko podlehl jsem pokušení s psychopatem vyjednávat, tak tu už Iveta není. Byla to velká chyba,“ píše na své síti a pokračuje.

„Z toho plyne poučení, při boji proti zlu a psychopatům, veškeré kroky zveřejňovat, zveřejňovat, zveřejňovat a s psychopaty nevyjednávat, nevyjednávat, nevyjednávat. Přesně na to totiž čekají, aby mohli udělat zlo,“ uzavírá Macura dopis, kde také důrazně poukazuje na tři podivné telefonáty, které v době kolem tragické události vedl s Josefem Rychtářem (65), jeho starším synem a jedním z bulvárních fotografů.

"Vážený pane prezidente, obracím se na Vás jakožto na nejvyšší státnickou autoritu v naší zemi, abyste prosím svým vlivem a možnostmi dal podnět k zajištění obsahu těchto hovorů a ten aby zkoumalo několik na sobě nezávislých lidí (alespoň pět) a ne například jen jeden nebo dva - to je velmi důležité," píše se v dopise. Jak na tento dopis zareaguje sám prezident Zeman je zatím ve hvězdách. Už nyní je ale jasné, že Zdeněk Macura se jen tak nevzdá…

Reklama

Další články

Načítám