Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eva Josefíková (34) v současné době patří mezi nejobsazovanější mladé české herečky, o které se přední režiséři přetahují. Její přístup k oblékání ale rozhodně nemá nic společného s hvězdností. Třeba boty sundává herečka až ve chvíli, když z ní vlastně odpadnou.

„U mě je problém, že když si něco oblíbím, tak se toho nerada zbavuju. U bot to platí dvojnásob. Třeba v New Yorku jsem si koupila takové skvělé vycházkové boty, které už sice dosloužily, ale já se jich nechci vzdát. Asi je nechám ještě opravit,“ směje se Eva, která se ale přece jen pro jistotu přišla podívat na představení nové kolekce gumových balerínek. Tento typ obuvi by prý snad ještě herečka zvládla nosit. „Nemám ráda podpatky. Stačí, že je musím nosit na divadle nebo v roli ve filmu,“ říká.

Není to ale tak, že by jí její nepříliš vysoký partner Jiří Mádl (37) podpatky zakazoval. „Můžu si vzít malé podpatky, abych vypadala stejně vysoká. Osm centimetrů je třeba ještě v normě,“ směje se Eva Josefíková.

Josefíková loni v létě pomáhala svému partnerovi při natáčení filmu Pojedeme k moři, který je jeho režisérským debutem. Sama prý ale neuvažuje o tom, že by fušovala filmařům do řemesla. „Uvidíme, jestli bude Jura zase něco točit. Když bude zase potřebovat nosit kafe a škrábat záda, tak ráda dorazím a vypomůžu,“ říká Eva.

Herečka sama se ale zatím neinspiruje svým partnerem a domnívá se, že její místo je stále před kamerou a nikoli za ní. „Se svou neznalostí všech věcí bych nic takového dělat nemohla. Za deset let, co je u filmu, se potkal s nejlepšími režiséry a filmaři. Mohl si od nich brát ty nejlepší věci a měl od koho odkoukávat. Já jsem v tomhle zatím ucho, stačí mi jen to herectví a zatím jinou profesi u divadla a filmu nehledám,“ říká Josefíková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám