Hlavní obsah
Článek

Josef Rychtář (65) si pod pojmem pieta představuje nejspíš zneuctění památky své zesnulé sedmiměsíční manželky Ivety Bartošové (†48). Místo, aby pro ni truchlil, raději se pral, sprostě nadával, fotil se na kolejích, aby byl ve všech novinách, pak mlčel, aby se neřeklo, následně uspořádal Ivetě pohřeb s komparsem z vlastní rodiny a nakonec vše završil dvěma hrůznými představeními. Nejdřív se pochlubil kamenem potřísněným Ivetinou krví a jejími vlasy z místa neštěstí a teď se zase nechutně vystavuje s její urnou!

Jako by snad perverzně mučil maminku Ivety paní Svatavu. Ta s Arturem a se sourozenci zpěvačky žádají uložit její ostatky do rodinného hrobu, jak si to ostatně přála, jenže Rychtář myslí jen na sebe a s urnou se raději mazlí před svým dvorním fotografem. Dělí se snad o zisky? A ukázal i improvizovaný oltář, který Bartošové v jejím domě vytvořil.

„Urna patří jenom mně, ne vám!“ jako by se rodině Rychtář vysmíval. Jeho tragické divadlo, kterým se odporně přiživuje na Ivetině slávě, tak má hodně hořké zakončení. Doufejme, že nezajde ještě dál a nebude snad prodávat nic z toho, co po Ivetě zůstalo…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám