Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dan Bárta se znovu stal zpěvákem roku na hudebních Cenách Anděl. "Shodou okolností jsem to nedávno počítal a vyšlo mi, že to je teď podesáté. A to nepočítám ceny pro nejrůznější seskupení, se kterými jsem vystupoval," řekl Super.cz zpěvák.

Co s velkými zlatými soškami dělá? "Já je úplně jako hmotu nesbírám, některé jsou na Šumavě, nějaké doma. Ta radost, když je člověk dostane, je příjemná, pak uvažujete, zda jste si Anděla zasloužil, pak to jde do normálu," popsal své pocity.

Jednoho Anděla ale už zřejmě nikdy nenajde. "Dostal jsem ho v rámci takové každoroční série, a ten rok jsem fakticky neudělal žádnou nahrávku, jen jsem odehrál mraky koncertů. Bylo mi to i vyčítáno, a tak jsem se v nějaké opilecké pýše rozhodl hodit ho do Vltavy. Bylo to u Jiráskova mostu, a vzhledem k tomu, že od té doby se Prahou prohnaly dvě povodně, tak netuším, kde by teď mohl být zahrabaný v bahně," prozradil.

Dana jsme pochválili, že jej snad poprvé na předávání prestižní ceny vidíme v saku, ale utřel nás. Prý už ho jednou měl, na svých prvních Andělech. "Bylo cihlové, modře kárované, a to si v roce 1994 nemohl každý dlouhovlasý sekáč dovolit," smál se.

S oblékáním si nyní už nechává radit, takže jej v takových kouscích už snad neuvidíme. Radí mu hlavně partnerka Alžběta Plívová. "Ona mi tak dvakrát denně dokáže poradit, že existují trika, která mi sluší a která mi nesluší. A já se proti tomu vymezuju tak, že si vezmu něco úplně jiného. Tentokrát mi ale pomáhal stylista," šokoval muzikant. "Dvakrát nebo třikrát jsem si nechal poradit, abych se pořád tak neklátil," krčil rameny nad naším údivem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám