Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pětadvacetiletý rakouský zpěvák Thomas Neuwirth před týdnem zvítězil v pěveckém klání Eurovize, a to navzdory protestům, které jeho účast v soutěži doprovázely. V Dánsku vystoupil jako své ‚alter ego‘ pod jménem Conchita Wurst a porazil zbylé umělce ze šestatřiceti evropských států. Ve své rodné zemi měl ještě před svým zviditelněním řadu stoupenců i odpůrců, kterým vadí nejen jeho netradiční vzhled. Podle fotografií z dětství je evidentní, že svou identitu hledal už jako malý kluk, který si oblíbil maminčin šatník i botník...

Neuwirth na sebe poprvé upozornil v roce 2006 v soutěži Starmania, kde skončil jako druhý a začal působit v chlapecké skupině Jetzt Anders. Na televizní obrazovky se vrátil o pět let později v show Die große Chanc již jako ‚drag queen‘ Conchita Wurst v přestrojení za ženu, ale s ponechanými vousy.

Zastavit kontroverzní postavu rakouského šoubyznysu v reprezentování na Eurovizi se snažila spousta lidí. Na Facebooku se k stránce Anti-Wurst připojilo 31 tisíc uživatelů. Jako Conchita Wurst však soutěž s přehledem vyhrál s písní Rise Like a Phoenix a nepřejícím tak definitivně zavřel ústa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám