Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová Česká Miss World Tereza Skoumalová má štíhlou postavu, se kterou zabodovala i v soutěži krásy. Podle lékařů ale Tereza trpí podváhou a rozhodně by její postava neměla být příkladem pro mladé dívky.

Skoumalová měří 177 centimetrů a váží 56 kilogramů. Její míry jsou 84-63-90. Podle tabulek je její BMI 17,87. "Ukazuje to na příliš nízkou hmotnost v poměru k tělesné výšce člověka. Podváha může být příznakem nemoci. Podváha může být důsledek způsobený odmítáním potravy. To často směřuje k poruchám příjmu potravy a nemocem, jako jsou anorexie a bulimie," tvrdí lékaři.

Tereza ale prý rozhodně problémy nemá, je zdravá a miluje čokoládu. "Nikdy jsem s váhou neměla problémy. Mám vysoké štíhlé rodiče, zdědila jsem geny a hodně sportuji. Narazila jsem na lidi, kteří mi vytýkali, že jsem moc hubená, označili mě za anorektičku. Mně to ale nehrozí, já ujíždím na sladkém, miluju čokoládu," dodala Miss.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám