Hlavní obsah
Článek

Zlu se musí čelit! Tímto pravidlem se ve svém životě striktně řídí zpěvák Vlasta Horváth (33). V pořadu 13. komnata se rozhodl poprvé otevřeně svěřit s velmi bolestnými životními zážitky.

Po základní škole v Čerčanech Vlasta zamířil na učňák do Prahy, aby se vyučil řemeslu. Ze strany skinheadských spolužáků se tady stal terčem brutálních útoků: „Tam nikdy nedošlo na férový souboj jeden proti jednomu. Vždycky jich na mě bylo pět a já jsem byl sám. Jednou na mě těch pět frajerů zaútočilo. Seděl jsem na autobusové zastávce a koukal jsem se někam do strany. Najednou jsem dostal zleva kopačku a přišel jsem o zub.“

Fyzické napadání bylo natolik dramatické, že všechno vyvrcholilo vyloučením spolužáků ze školy. „Šel jsem za učitelkou a řekl jsem jí, že už se tady delší dobu něco děje a začíná to nabírat na obrátkách. Poslali mě k psychologovi. Ze začátku jsem se cítil trochu hloupě. Vzápětí proběhl nějaký školní soud, na kterém jsem já už nebyl. Ty kluky přeřadili na jinou školu. Tím se to vlastně ukončilo,“ vzpomíná zpěvák.

Jako otec právě narozené dcery Vlasta říká, že své děti bude vychovávat k tomu, aby neustupovaly násilí a dokázaly se samy bránit. Jeho životní příběh můžete na České televizi sledovat už tento pátek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám