Hlavní obsah
Článek

Francouzský herec alžírského původu Samy Naceri (49), kterého proslavila série akčních komedií Taxi, má neustále problémy se zákonem.

Jako by nestačilo, že byl koncem dubna odsouzen za ublížení na zdraví, vyhrožování smrtí a telefonické obtěžování na 16 měsíců vězení. V jihofrancouzském Grasse, kde si právě herec trest odpykává, začal nový, poměrně pikantní proces, upozornil místní list Nice Matin.

Týká se prohřešků, kterých se Samy dopustil během letošního fimového festivalu v Cannes, než nastoupil do výkonu trestu. Podle obvinění, které herec nepopírá, 16. května napadl policisty poté, co mu byl odepřen vstup na soukromý večírek. Cítil se totiž dotčený, že nesměl vstoupit, přestože měl pozvánku.

To, že má sklony k násilí, už Samy mnohokrát v minulosti prokázal. Mnohem překvapivější je proto druhé obvinění z exhibicionismu. Filmový taxíkář totiž ukázal své obnažené mužství muži, který seděl v kavárně se svými syny a patnáctiletou dcerou.

„Nikdy jsem nechtěl ukázat své přirození mladé dívce,“ tvrdil podle Nice Matin před soudem herec. „Také mám dcery a syna a nikdy bych se neodvážil něco takového udělat, to je nemyslitelné. Stáhnul jsem si kalhoty směrem k otci této mladé dívky, protože mě urazil jako první,“ uvedl.

Samy vysvětlil, že byl vynervovaný, protože na něj muž několikrát zkomoleně pokřikoval „Samíre!“, zatímco on telefonoval.

Za tato extempore požaduje prokurátor pokutu 10 tisíc euro (243 tisíc korun). Rozsudek bude znám počátkem července.

Samy Naceri má za sebou bohatou kriminální minulost. Od roku 2003 byl už pětkrát odsouzen, většinou za násilné trestné činy. Herec je tak častěji za mřížemi než na svobodě.

Reklama

Další články

Načítám