Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačky Lucie Bílá (58) a Iveta Bartošová (†48) toho měly společného více, než se na první pohled zdá. Bílá se na veřejnosti chovala k Bartošové jako kamarádka, ta ji zase obviňovala z toho, že na ni poslala temné síly a nemá ji ráda.

I tak se mnohonásobná Slavice s Ivetou v den pohřbu rozloučila vzkazem na sociální síti v podobě zapálené svíčky ve tvaru srdce. Co všechno Bílou s tragicky zesnulou zpěvačkou spojovalo?

1) Stejné znamení a rok narození

Obě zpěvačky se narodily ve znamení Berana, a dokonce den po sobě! Lucie Bílá se narodila 7. dubna 1966, Iveta ten samý rok 8. dubna. Talentované vrstevnice měly našlápnuto ke skvělé hudební kariéře. Zatímco Iveta vylétla jako kometa do nebeských výšin už koncem 80. let, Bílá jako pilná včelička sbírala Slavíky až ve druhé půlce 90. let.

2) Smrt první lásky

Iveta zpívala společně s talentovaným mladíkem Petrem Sepéšim, do kterého se až po uši zamilovala a považovala ho za svou nejen první, ale i životní lásku. Společné chvilky štěstí nemilosrdně (a zdá se, že i osudově) utnula tragická nehoda, když Petra Sepéšiho smetl roku 1985 vlak na železničním přejezdu. V březnu roku 1990 zhasnul život také u první velké lásky Lucie Bílé - dětského herce Tomáše Holého, který se zabil při autonehodě.

3) Nemanželský syn s bohatým partnerem

Obě zpěvačky mají syny s bohatými a vlivnými muži. A ani jedna z nich si otce svého dítěte nikdy nevzala. Iveta Bartošová má syna Artura se známým skladatelem Ladislavem Štaidlem, s nímž žila třináct let. Bílá se zamilovala do divadelního podnikatele a producenta Petra Kratochvíla, kterému roku 1995 přivedla na svět syna Filipa. Kratochvíl zpěvačku později opustil kvůli Pavlíně Babůrkové, vítězce Miss Československo 1992.

4) Osudový muzikál

Muzikál Karla Svobody Dracula nastartoval velký comeback Ivety Bartošové. Dvojrole Adriany a Sandry Ivetu opět vystřelila k výšinám české pop music. A pozadu nezůstala ani Lucie Bílá, která v Draculovi výborně ztvárnila Lorraine. Duet Daniela Hůlky s Lucií Bílou Jsi můj pán dodnes patří k obrovským hitům. Obě zpěvačky se potkaly také v muzikálu Johanka z Arku. V něm ale Iveta po náročné přípravě odehrála jen 11 představení. Na derniéře navíc Ivetu nahradila právě Lucie Bílá, což se zpěvačky velmi dotklo.

5) Jedna je nahoře, druhá dole

Zpěvačky paradoxně spojují i někdy až děsivé protiklady. Pokud byla jedna na vrcholu, druhá se v tu samou dobu většinou ocitala na dně. Nutno podotknout, že o dno se otírala hlavně Iveta. Zatímco Bílá roku 2007 zářila po boku svého tehdejšího manžela Václava Noida Bárty, Iveta marně bojovala se závislostí na alkoholu v léčebně v Kroměříži.

O rok později už se Bílá s Noidem rozvádí, zatímco Bartošová prožívá svatbu jako z pohádky na zámku Hluboká, kde se vdává za Jiřího Pomejeho. Další rok je všechno zase naopak. Bílá je pracovně na vrcholu - vydává desku, vyráží na turné a září v muzikálu Carmen. Iveta prožívá manželskou krizi, podstupuje operaci a opět pije a láduje se prášky. Kruh se uzavírá v době, kdy zatímco se Iveta rozvádí a opět se topí v hlubinách, Bílá září po boku nového přítele Petra Makovičky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám