Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Taky Roman Šebrle se dočkal své voskové figuríny. Socha známého olympionika stojí v novém pražském muzeu Grévin v dobré společnosti sportovních veličin Emila Zátopka, Petra Čecha nebo Dominika Haška.

Kopie pohledného sportovce je na chlup stejná, tedy vlastně ne tak doslova. Voskové tělo má sice skutečné lidské vlasy, ale jinak je jako by epilované do posledního chloupku. Roman se nám svěřil, že takhle hladce ve skutečnosti nevypadá. „Škoda, že mě to nezachytilo, když jsem byl ve formě, mám pocit, že je tam víc tuku," vtipkoval sportovec.

Šebrle se ve svém dvojníkovi okamžitě poznal, jeho manželka Eva se ale domnívala, že se jedná o Toma Cruise v trikotu. „Manželka tvrdí, že je to spíš Tom Cruise. Já si tím nejsem jistej. Možná kdyby nás dali vedle sebe, tak by to bylo zajímavý," smál se Roman.

Pro muzeum voskových figurín, které v Praze otevřelo svou vůbec první evropskou pobočku, vzniklo osmdesát soch žijících i historických postav. Na každé soše pracovalo okolo patnácti specialistů, samotná výroba jedné sochy trvala tři měsíce a výrobní cena přesahuje milión korun. Návrh figurín každé jedné osobnosti probíhal důkladným studiem historických pramenů, v případě žijících celebrit osobními schůzkami, kde došlo k detailnímu měření postavy a barvy kůže, očí a vlasů, skenování postavy a posléze dopracování sochy vedle reálné tváře dané osobnosti.

Reklama

Další články

Načítám