Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá olympijská vítězka a světová šampionka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová sport miluje, a tak ji i po skončení sportovní kariéry často vídáme na různých sportovních akcích.

Ke sportovnímu zápolení vede i svou dceru Lucinku (10), která se společně s maminkou zúčastnila 20. ročníku Pražského mezinárodního maratonu. Toho se letos zúčastnilo více jak deset tisíc bežců a běžkyň.

Snad každý si malou Lucinku pamatuje z doby, kdy jako roztomilé pískle běžela v cíli zlatého závodu na olympiádě v Turíně do náruče vítězné maminky. Od té doby už uplynulo moře času. Dnes je z Lucinky mladá slečna, jež po mamince zdědila blonďaté vlásky, modré oči a především sportovní vlohy. Od malička se věnovala atletice, gymnastice a tenisu, a tak měla na prestižní běžecký závod pořádně natrénováno.

Na startovní čáru závodu štafet se postavila také řada dalších známých českých žen. Na svůj půlmaratonský úspěch opět navázala i manželka atleta Romana Šebrleho Eva či bavička a moderátorka Iva Pazderková.

"Běhám hlavně pro radost, proto jsem letos běžela štafetu. Na celý maraton nemám čas natrénovat, na to jsem si vybrala špatné povolání," smála se Pazderková v cíli a pyšně ukazovala svou medaili. K radosti všech přišla své sportovně založené "kolegyně" podpořit i zlatá olympionička v hodu oštěpem Dana Zátopková.

A co se týče vítězů, nikoho nepřekvapí, že i letos první místo opět obsadil úspěšný běžec z Keni Patrick Terer. Do cíle doběhl s vynikajícím časem 2 hodiny, 8 minut a 7 sekund.

Reklama

Další články

Načítám