Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Iveta Bartošová (†48) se do historie tuzemského popu zapsala nesmazatelným písmem. Na jejích hitech vyrostly v osmdesátých a devadesátých letech dvě generace, v pokojích visely plakáty s její fotkou, bodovala v anketách popularity, holky kopírovaly její modely i účesy a minimálně každá druhá se jí chtěla podobat.

Tragicky zesnulá ikona českého popu, jejíž sebevražda skokem pod vlak minulý týden v úterý mnohé nepřekvapila, ale přesto zasáhla, bavila v posledních letech veřejnost především svými alkoholickými excesy, zatímco se její fanouškovská základna postupně zmenšovala jen na hrstku věrných.

Kromě hlasu a zjevného talentu dostala však Iveta do vínku i krásu, charisma, nevinný kukuč a fotogenickou tvář. I díky těmto darům v osmdesátých letech zabodovala. Její návrat do pop music po smrti Petra Sepéšiho v roce 1986 byl fenomenální. Bylo jí dvacet a získala svého prvního Zlatého slavíka. Národ si ji zamiloval.

Poslední roky pěvecká kariéra Bartošové stagnovala. Vydávala především výběry starých osvědčených hitů v novém kabátě. Kdyby se na zpívání vybodla úplně, klidně se mohla živit třeba jako modelka.

Jestli něčím Bartošová opravdu fascinovala, pak to bylo tím, že se po pádu na dno vždy dokázala vzchopit, vrátit zpět a objevit ve světlech reflektorů jako hvězda hodná své pověsti. Štíhlá, usměvavá, s jiskrou v oku a krásná jako dřív.

Důkazem toho mohou být i ne zcela známé fotografie z doby, kdy Iveta prožívala jedno ze svých šťastnějších období po boku Jiřího Pomeje, tančila ve slovenské taneční show a pro jeden nejmenovaný slovenský hotel, kde pravidelně pobývala, nafotila tyhle svůdné fotky. Už jí bylo přes čtyřicet, měla za sebou řadu skandálů, léčbu ze závislosti, pokusy o sebevraždu a posledních pět let života.

Poslední neveřejné rozloučení se zpěvačkou Ivetou Bartošovou proběhne podle našeho dobře informovaného zdroje ve Strašnicích zítra o půl třetí odpoledne.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám