Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz jako první informoval, neznámý vandal jako ta největší hyena zneuctil hrob rodiny Josefa Rychtáře (65), když ho posprejoval hanlivými nápisy. Hřbitovní zeď navíc „ozdobil“ nápisy „Richtář je vrah“. Policie již případ šetří. Co na to dva pánové, kteří mají na vdovce po Ivetě Bartošové (†48) největší pifku?

„Mohu potvrdit, že jsme v dopoledních hodinách přijali oznámení ze strany správce hřbitova v Říčanech o tom, že došlo k poškození plotu a jednoho hrobu v Říčanech. V současné době případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. K činu pravděpodobně došlo v noci,“ sdělil Super.cz mluvčí policie pro Prahu-venkov Zdeněk Chalupa.

„To je strašné. Nic takového bych nikdy neudělal,“ reagoval na zprávu Zdeněk Macura. Ten sice už Rychtáře za vraha na plakátu označil, ale jako věřící člověk odmítá, že by znesvěcoval místo posledního odpočinku jeho předků.

Že by na věci měl podíl, odmítá i zvláštní Ivetin fanoušek Petr Veselý, který přitom choutky ve stříkání nápisů (na Macurův dům) už Super.cz přiznal. „Nic jsem nikam nesprejoval, v Říčanech jsem nebyl,“ dušuje se.

Za rodinu už na policii míří mladší syn Josefa Rychtáře Pepa, který se rozhodl podat trestní oznámení. „Je to vrchol hyenismu,“ kroutil hlavou nad zkázou na říčanském hřbitově, kde jsme ho zastihli krátce poté, co se o události dozvěděl.

Reklama

Další články

Načítám