Hlavní obsah
Článek

Co je za tím, že vdovec po Ivetě Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) po prvních dnech po smrti manželky plných pózování a poskytování rozhovorů přestal komunikovat s novináři? Lidé, kteří jsou s ním ve styku, potvrzují, že si konečně naplno uvědomil, co se stalo. Kromě smrti ženy ho ale obrovsky tíží to, že mu mnoho lidí vyčítá jistý podíl na sebevraždě zpěvačky. „Je na tom teď fakt tak špatně, že se lidé kolem něj bojí, aby si něco neudělal,“ dozvěděli jsme se.

Když se objeví před novináři, skloní hlavu a nekomunikuje, ale ani je nebije či jim nenadává. Zkrátka je z něj nový člověk. A za vše může to, že ho prakticky celý národ má za toho, kdo byl s Ivetou Bartošovou jen kvůli slávě, kdo jí nepomohl a kdo ji snad ještě k tomu nedejbůh týral či divně ovládal.

„Je zlomený. Tak na dně ho ještě nikdy nikdo neviděl. Musí s ním pořád někdo být, protože v tomhle stavu by to mohlo dopadnout špatně, kdyby zůstal sám,“ tvrdí náš zdroj.

A slova potvrzuje i ochránce slavných Zdeněk Zahradník, který má na starost hlídání blížícího se pohřbu.

„Pan Rychtář musí mít nervy ze železa. Kampaň, která se proti němu poslední týden vede, je obrovská. Nechci se ho zastávat, ale nikdo s nimi nežil. A pomoci někomu, když nechce, nejde. Tak se jí snažil pomoci alespoň v soukromí, když odmítala léčení. Ano, když našel dopis na rozloučenou, asi s tím měl něco dělat, ale Iveta by to vzala tak, že na ni poštval doktory,“ řekl Super.cz Zahradník, který s Ivetou často přicházel do styku a pamatuje i na doby, kdy se před lety Rychtáře strašně bála. Přesto je dnes na jeho straně.

„On je z toho hodně špatný. Dělal rozhovory a měl střídavě stavy, kdy brečel a na druhou stranu se pral. Teď je ale totálně psychicky na dně. Nejenže mu zemřela manželka, ale i tu štvanici, která proti němu probíhá, by sebesilnější jedinec nemohl vydržet,“ dodal Zahradník.

Reklama

Další články

Načítám