Hlavní obsah
Článek

Když se Michaela Jílková vzdala spolupráce s výstředním návrhářem Josefem Klírem, který pro ni v minulosti navrhoval kostýmy do pořadu Kotel, tak si většina odborné veřejnosti zajímající se o módu oddechla. S odchodem finančně zruinovaného návrháře ale doba temna pekelnice Jílkové neskončila. Netrvalo totiž dlouho a Jílková na svou temnou stranu zlákala návrhářku Alici Abraham, která ji oblékala ještě v Kotli, a nyní pro ni týden co týden vytváří modely do pořadu Máte slovo.

Je pravda, že Jílková je majitelkou přímo výstavní figury, kterou by jí mohly závidět leckteré ženy o polovinu mladší. To ale úplně neznamená, že jí může být odpuštěn každý výstřelek. Výrazné materiály s květinovými a zvířecími potisky nebo metalickými povrchy, dramatické střihy, za které by se nemuseli stydět ani v opeře, a zničující doplňky jako ze střelnice. Tenhle mišmaš z matějské pouti zvládá moderátorka předvést v pořadu Máte slovo klidně najednou.

Nikdo by samozřejmě nechtěl, aby paní Michaela najednou přesedlala z těchto teatrálních modelů na sterilní kostýmky, a zapadla tak mezi nudné političky a úřednice z řad svých hostů. Určitě by ale této výrazné ženě mnohem víc slušel jistý minimalismus a střídmost ozvláštněná decentnějšími doplňky.

Reklama

Další články

Načítám