Hlavní obsah
Článek

Mladík na fotografii patří k nejúspěšnějším hercům dvacátého století a nejoblíbenějším komikům. Svého času vydělával milióny a největší ikonou němého filmu zůstal až do dnešních dnů. Už víte?

Charlie Chaplin si k herectví poprvé čuchnul na prknech londýnského kabaretu v osmi letech. V roce 1912 se vypravil do Hollywoodu, kde narazil na producenta Macka Sennetta. Brzy vznikla podoba tuláka Charlieho, jak jej známe dnes, jedna groteska střídala druhou a úspěch na sebe nedal dlouho čekat.

Mezi nejslavnější Chaplinovy fláky patří Kid (1921) Zlaté opojení (1925), Světla velkoměsta (1931). Teprve filmem Moderní doba (1936) se Chaplin rozloučil s érou němého filmu. Jeho postava dělníka ve filmu totiž neřekne ani slovo. Poprvé promluvil ve filmu Diktátor (1940), kde parodoval Hitlera a film si vysloužil hned tři nominace na Oscara. Poslední úspěch zaznamenal Chaplin s filmem Světla ramp (1952).

Za svůj život se stačil Chaplin oženit hned čtyřikrát. A vždy se jednalo o hodně mladé dívenky. Mildred Harris si vzal v roce 1918, když jí bylo 16 let. Stejně stará byla Lita Grey, kterou si bral v roce 1924. V roce 1936 si vzal kolegyni Paulette Goddard, které bylo 26 let. V roce 1943 se ženil naposledy s dívkou jménem Oona O'Neill, kterou si bral v jejich q18 letech. Se čtvrtou ženou měl osm dětí. Poslední se mu narodilo v sedmdesáti. Celkem měl ovšem jedenáct přiznaných potomků.

Nedávno vydaná biografie Petera Ackroyda o Chaplinovi odhaluje šokující skutečnosti a ukazuje jeho druhou, dosud neznámou tvář. Kniha jej popisuje jako chorobně žárlivého tyrana, který svým partnerkám nadával a bil je. Jeho postelí mělo projít na dva tisíce milenek a sex pro něj byl stejnou drogou jako práce. Vyžíval se údajně v deflorování mladých panen. První dvě manželky na něm po rozvodu nenechaly nit suchou. Prý byl extrémně žárlivý, výbušný, ponižoval je a sex vyžadoval i šestkrát denně. Nesnášel kondom a vyžadoval orální a skupinový sex.

Reklama

Další články

Načítám