Hlavní obsah
Článek

Super.cz se spojil se starším synem Josefa Rychtáře (65) Pepou. Profesionální hasič byl donedávna s otcem na kordy, probíhaly mezi nimi velmi ostré hádky, a dokonce došlo i na drsnou bitku. Teď jako by otci vše odpustil a po smrti Ivety Bartošové (†48) stojí po jeho boku. Nebo to je jinak? Co se stalo?

„I když mě táta zavrhl a stala se spousta špatných věcí, na které nezapomenu a za které ho nebudu respektovat, pořád jsem jeho syn a kdykoliv za mnou mohl přijít pro pomoc. Samozřejmě ale nebudu krýt prasárny, které by případně v budoucnu dělal a které se mi nebudou líbit, s tím nechci mít nic společného,“ říká kategoricky. Nedávno svědčil proti otci i u soudu kvůli údajnému zmlácení své matky a stojí si za tím i dnes.

Z toho, že se Josef Rychtář chce vrátit k Darině Nové do Říčan, asi není úplně nadšený. „Mám o mámu starost. A mám obavu z dalšího vývoje. Lidé mohou být pod velkým tlakem schopni nečekaných věcí. Může se stát, že táta se bude zase chovat šíleně, ale po tomhle pádu na dno to může být i jinak. Přijde mi, že pochopil, jak dopadl, jak to skončilo, a doufám, že teď to bude v klidu na všech frontách,“ doufá syn, který problematickému otci podal pomocnou ruku v těch nejtěžších chvílích.

Objevily se informace, že má o otci smýšlet jako o vrahovi. „Nikdy jsem nevinil otce ze smrti Ivety Bartošové. Je pravda, že v případě její sebevraždy může mít jistou spoluúčast. Může za to, že sliboval hory doly, říkal vám, jak se okamžitě půjde léčit, až se vrátí z Itálie, jak zaznělo ve vašem telefonátu. Uznal, že Iveta má problém, a pak od toho ucuknul. Měl léčení dotáhnout do konce i za cenu, že ho bude Iveta nenávidět a že od ní odejde,“ míní.

„Jsem rozhořčený, že v době, kdy táta vyhlásil informační embargo, vychází se mnou v médiích rozhovory, které jsem nikdy nedal. Jeden novinář se ke mně snažil kamarádsky vloudit pod plachtou přátelství s mým otcem. A co napsali, je vrchol. Polovina věcí je jinak, než jsem říkal, a hlavně mi zdůraznil, že se bavíme jako dva lidé, a ne jako Rychtář s novinářem,“ uzavřel Josef Rychtář mladší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám