Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dochází k tomu, co Super.cz dávno předpovídal! Josef Rychtář (65) bude mít kvůli smrti manželky Ivety Bartošové (†48) opět oplétačky s policií. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu účast na sebevraždě,“ uvedla státní zástupkyně z prokuratury pro Prahu 10 Kamila Vildová.

Jak uvedla pro televizi Prima, jde o naprosto standardní postup. Za takový prokázaný skutek může být pachatel potrestán odnětím svobody až na tři roky.

Jak by policie mohla Rychtářovi prokázat, že Bartošovou k sebevraždě nabádal, to zůstává zahaleno tajemstvím. Pět hodin ho kvůli tomu v úterý vyslýchali. Super.cz však již dříve přinesl možný scénář Ivetiny smrti, který počítal i s variantou, že Rychtář ženě mohl vytvořit ideální podmínky pro spáchání sebevraždy.

Čekalo se ale spíš to, zda vdovec nebude mít průšvih spíš s neposkytnutím pomoci své zesnulé ženě.

Rychtář na to přitom sám policii upozornil, když médiím ukázal údajný Ivetin dopis na rozloučenou pro syna Artura. Ten měla psát čtyři dny před sebevraždou. „Byl to momentální stres a nespatřoval jsem v tom žádnou hrozbu,“ přiznal nám s tím, že u Ivety nebylo obvyklé, aby takové dopisy někdy psala, takže pro něj mělo být její chování alarmující.

A právě to se čekalo jako důvod pro oplétačky se strážci zákona. Mohl Ivetu Bartošovou předat do léčení, ale vykašlal se na to. Jako by pro něj bylo přednější být manželem (a třeba i vdovcem) Ivety než jejím zachráncem.

Reklama

Další články

Načítám