Hlavní obsah
Článek

Super.cz dlouhou dobu upozorňoval nejen čtenáře, ale také blízké Ivety Bartošové (†48) a též Josefa Rychtáře (65) na její alarmující zdravotní stav, který často signalizoval, že jestli se nebude léčit, nedopadne to dobře. Zejména manžel zpěvačky ale bral varování na lehkou váhu a i když po loňském útěku zpěvačky přísahal, že s ní zůstane jen tehdy, když se bude léčit, jinak že „je to konečná“, moc toho pro její záchranu neudělal. Poslechněte si mrazivé telefonáty s oběma!

Nikdo netvrdí, že Josef Rychtář je vrah a asi neměl ani přímý podíl na smrti své ženy. Ale jeho zlehčování jejího zdravotního stavu a velmi malá snaha léčit její závislosti i bolavou dušičku rozhodně odvrácení zpěvaččiny smrti nijak nezapříčinilo.

Redaktor Super.cz se dvojici ozval 14. 12. 2012 v době, kdy Zdeněk Macura vznesl obvinění, že Rychtář Ivetu brutálně zmlátil (dnes incident potvrzuje i Ivetina kamarádka, které se s tím tehdy měla Bartošová svěřit). Na hlase Bartošové bylo poznat, že není v pořádku a její psychika byla také v děsivém stavu.

Rychtář se ale smál, snad tomu, že Iveta telefon vypnula a ne faktu, že nás s ní nechal hovořit v takovém stavu. „Pepo, řekněte mi, proč… já vím, že ona říká, že je zdravá. Není zdravá, vždyť to je strašný, jednou spáchá tu sebevraždu, to je hrozný, chudák,“ neudržel se náš šokovaný redaktor po kontaktu s Ivetou, což ale Rychtář docela bagatelizoval, přestože odbornou pomoc přislíbil. Žádná účinná však evidentně nepřišla.

Pojďme se přesunout do 4. července 2013. Den předtím Iveta Bartošová utekla se Zdeňkem Macurou od Rychtáře. A ten najednou mluvil jinak! „Pokud bych se měl k Ivetě vrátit, byla by tu jedna zásadní podmínka: že okamžitě, okamžitě nastoupí na léčení. Jiná cesta tu už není… Silně jsem to podcenil. Všechny rady lidí, kteří do toho viděli. Myslel jsem si, že mám patent na moudro a že to zvládneme a že se z toho dostane sama. Bohužel,“ sypal si popel na hlavu a dodal: „Jestli Iveta nepůjde na léčení, a už je jedno, kdo bude vedle ní, tak je to konečná. Říkám vám to na rovinu. Sama se nezvedne,“ dodal.

Tohle přesvědčení mu ale vydrželo jen do doby, kdy se Bartošová vrátila do jeho náruče. Hospitalizace v léčebně samozřejmě neproběhla, jen nucená, po níž Rychtář vyhrožoval lékařům, kteří ji tam nechali umístit, aby jí jako jediní pomohli. Touha po ovládání zpěvačky a po tom, aby zůstal jejím manželem za každou cenu, bohužel zvítězila nad snahou zachránit jí život…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám