Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po roce mají módní fajnšmekři opět Vánoce. Nekorunovaná královna světové módy Anna Wintour uspořádala opět v prostorách Metropolitního muzea v New Yorku věhlasnou událost Met Gala.

Nikde na světě se v jeden večer a na jednom místě neobjevuje více kousků vysoké krejčoviny než právě zde. Costume Institute Gala, jak zní jeho pravý název, je jednoznačně nejexkluzivnější společenskou akcí ve městě. Seznam hostů má na starosti již zmíněná šéfredaktorka módní bible Vogue Anna Wintour. Ta zve na tuhle velkou parádu osobnosti z oblasti umění, módy a zábavy, které mají za úkol jediné - zaujmout. Vybraní návrháři totiž jednotlivé modely mezi sebou hodnotí. V letošním roce byla cena vstupenky na benefiční akci v hodnotě půl miliónu korun pro každého hosta. Díky tak vysokému vstupnému bylo třeba loni vybráno přes devět miliónů dolarů.

Loni byl večer ve znamení punku, letos byl zasvěcený návrháři Charlesi Jamesovi. Americký návrhář britského původu byl přezdíván sochař módy, neboť vytvářel komplikovaně stavěné modely, které navíc poutaly pozornost nezvyklými barevnými kombinacemi růžové a světle hnědé, nebo meruňkové a lila. Tvorba duševně nestabilního designéra se stala během letošního ročníku inspirací mnoha dam.

V galerii vás čeká výběr sedmi krásek, které nás na rudém koberci před Metropolitním muzeem nejvíc zaujaly a u kterých byla inspirace legendárním designérem patrná.

Reklama

Další články

Načítám