Hlavní obsah
Článek

Ani při přípravách příbuznými nechtěného pohřbu Ivety Bartošové (†48) nemá poslední dobou mimořádně mlčenlivý vdovec Josef Rychtář (65) příliš klidu od zájmu úřadů. Zatímco středečnímu jednání soudu, při němž se měl zodpovídat z údajného zmlácení své exmanželky, se vyhnul kvůli citlivosti soudkyně, která sama jednání vzhledem k posledním událostem přesunula na červen, policie s vyšetřováním smrti zpěvačky nepočká a manžela Ivety dnes od rána podrobovala velmi důkladnému výslechu. Jeho syn, který ho na policii přivezl, odjel jen s kamarádem. Už to vypadalo i na zatčení.

Policie pozvala podnikatele k jednání v pátek, když mu přišla oznámit, že na základě výsledků testů DNA pod koly vlaku skončila opravdu jeho manželka. Na kriminálku na Praze 4, která už šetřila dřív podezření z násilí páchaného na Bartošové, ho doprovodili jeho věrní nohsledi, zvukař Standa a mladší syn Honza. Ti nakonec odjeli bez Rychtáře do Říčan do pohřební služby, asi aby zařídili převoz těla ze soudní patologie na Vinohradech. Zdálo se, že snad došlo k obvinění z trestného činu a zatčení. Výslech se ale jen protáhl, trval téměř pět hodin, po nichž Rychtář odešel jako svobodný člověk.

Otázek, na které musel Rychtář odpovídat, bylo jistě hodně. Vyrojila se přeci jen řada svědectví o jeho manipulování s manželkou, dokonce i o fyzickém násilí, o němž ale zpěvačka mohla mluvit kvůli tomu, aby se mu pomstila za to, že jí nedává alkohol.

„Policisté se v podobných případech obvykle ptají na případné neshody mezi partnery, zda poslední hodiny života zesnulého probíhaly normálně, či zda došlo těsně předtím k nějaké rozepři. Patrně došlo i k probírání všech možných náznaků o domácím násilí a patrně ho také požádali o vyjádření k výpovědím svědků, kteří jistě, stejně jako novinářům, policii sdělili, jak špatně o panu Rychtářovi jeho žena mluvila. Předpokládám ale, že policie je v takto mediálně sledovaném případě velmi důsledná a zdaleka nešlo o poslední výslech pana Rychtáře,“ sdělil nám zdroj obeznámený s praktikami při vyšetřování.

Reklama

Další články

Načítám