Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se podíváte na Terezu Fajksovou (34), řekli byste do ní, že její velkou neřestí je spořádání minimálně jedné tabulky čokolády denně? Jediná česká vítězka mezinárodní soutěže krásy Miss Earth si ale tento prohřešek může klidně dovolit, neboť v sobě nezapře náklonnost ke sportu. Může za to její láska k míčovým hrám, kterým se aktivně věnuje již od útlého věku.

Tereza již ve svých pěti letech propadla kouzlu míče a volejbalové sítě. Ve své sportovní kariéře to dotáhla až na trojnásobnou juniorskou mistryni, kvůli zranění ale profesionální dráhy zanechala. Díky svému příteli Luboši Gregorovi, hráči basketu, se začala více zajímat právě o tento sport.

„Podporujeme se ve všem, co děláme. Často chodím na jeho zápasy a ještě častěji si vezmeme do ruky míč a jdeme si za dům zahrát. Musím ale přiznat, že raději hraji proti němu než s ním. Umí mě totiž pořádně kritizovat,“ smála se kráska. „Je velká škoda, že u nás každý sleduje pouze fotbal a hokej. Vždyť je tolik báječných sportovních aktivit, které se dají provozovat kdekoliv,“ dodala Tereza. Modelka nelenila a rozhodla se natočit video, a zapojit se tak do projektu nejznámější české minerální vody, který má za cíl zvýšit povědomí o této skvělé hře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám