Hlavní obsah
Článek

Postava Luka Skywalkera je nedílnou součástí filmových dějin, ale jeho představitel příliš velkou díru do světa neudělal. Jméno Marka Hamilla (62) si se sci-fi ságou Star Wars spojí jen opravdu zapálení fanoušci.

Když Mark Hamill ztvárnil svou legendární roli, bylo mu 26 let a s herectvím měl už několik zkušeností. Příběh z daleké galaxie z něj ovšem udělal hvězdu první velikosti a jeden ze symbolů Hollywoodu přelomu 70. a 80. let. Po natáčení prvního dílu, který dodatečně dostal označení Epizoda IV - Nová naděje, však Hamill prodělal vážnou autonehodu, která jeho hvězdou kariéru ohrozila. Navzdory zranění však o tři roky později natočil pokračování a v roce 1983 původní trilogii uzavřel.

Po fenomenálním úspěchu se mu ovšem podobně jako kolegyni ze Star Wars Carrie Fisher nepodařilo na slibně rozjetou kariéru navázat. Hamill neměl nikdy o nabídky nouzi, ale převážně šlo o televizní projekty. V pozdějším věku se uplatnil především při dabingu animovaných filmů a seriálů. V roce 1978 poznal svou jedinou manželku Marylu York, s níž má syny Nathana (34), Griffina (31) a dceru Chelseu (25).

Mark Hamill teď dostal jedinečnou příležitost jeho nejslavnější roli vzkřísit. Za dav roky by totiž do kin měla dorazit sedmá epizoda Star Wars, díky níž se Luke Skywalker po 32 letech vrátí na filmové plátno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám