Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Morbidní obezita trápí stále mladší ročníky, a v extrémních případech dokonce i ty nejmenší. Vážně se dotýká také dvou kolumbijských rodin, jejichž desetiměsíční Santiago Mendoza a Isabel Caicedo dohromady váží enormních 41 kilogramů. Ředitel tamní nadace Gorditos de Corazon Salvador Palacio je však nyní pro obě rodiny nadějí na lepší zítřky.

K odtučňovacímu programu vedlo maminku Santiaga to, že nemohla zvládnout synův neustálý hlad. Pokud neměl dostatek jídla, vydobyl si jej křikem a pláčem. Poté, co chlapce zahlédla v televizi Isabelina matka Niyered Martinez, ozvala se nadaci se stejnými potížemi. Děti nyní čeká hubnoucí program, během nějž by v rozmezí šesti až osmi měsíců měly dosáhnout normální váhy.

Zmiňovaná dobročinná organizace se zaměřuje na problematiku obezity a spolupracuje s výživovými poradci. Rodiče malého Santiaga a Isabel jsou odhodlaní se poprat s jejich pomocí s neutuchajícím apetitem svých dětí, a zachránit jim tak život. Podle lékařů totiž není vyloučeno, že by takovou zátěž jejich drobné orgány nemusely zvládnout, a hrozila by například zástava srdce.

Reklama

Další články

Načítám