Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Veřejnost šokovalo, když se objevily informace, že nepřátelé na život a na smrt Josef Rychtář (65) a Zdeněk Macura (49) chvilku před smrtí Ivety Bartošové (†48) kuli pikle a snažili se řešit její zdravotní stav. Macura je nyní přesvědčen o tom, že Rychtář je vrah, a myslí si, že pro to má silné argumenty!

„Už na záznamu z Primy bylo vidět, že je na tom Iveta špatně, tak jsem se ho snažil přesvědčit, ať jí zajistí doktory. Mohl jsem zavolat záchranku, udělat humbuk, ale rozhodl jsem se zvolit tohle řešení. Naléhal jsem na něj, aby, když uvidí jakékoli známky zhoršení, okamžitě zavolal sanitku, což v minulosti nedělal. Sliboval, že to udělá, přesvědčoval mě, že přece není žádný hajzl a hovado. Proběhlo několik telefonátů, snažil se být slušný,“ říká Macura.

Ten se Rychtářovi ozval několik dní před smrtí zpěvačky. Tu se pokusil také navštívit, ale její manžel ho nepustil dovnitř. Byl ale korektní, což dnes vypadá až podezřele. Proč tak najednou?

„Iveta měla fobii z vyšetření, že tam na ni všichni koukají, tak jsem měl myšlenku, že by se zajistil privátní lékař. A ten náš poslední telefonát proběhl asi dvě hodiny předtím, než zemřela. Ten hovor byl hlavní důvod pro to, proč jsem ho pak nařkl, že je vrah. Ujišťoval mě, že je vše v pořádku, že Ivetka se cítí dobře a tak podobně. Podle mě moc dobře věděl, že ty věci určitě v pořádku nejsou,“ myslí si bývalý ochránce Ivety Bartošové.

Rychtář mu tvrdil, že Ivetě zajistil vyšetření hlavy, a konejšil ho, jenže za pár desítek minut se ukázalo, že nic už Ivetě nepomůže. „Z mého hlediska to vnímám tak, že jestliže mě ten člověk ujišťuje, že je vše naprosto v pohodě, tak jsem si jistý, že musel vědět, že není. Věřím tomu, že úmyslně nezabránil tragédii. Cítil jsem šestým smyslem, že čeká na nějakou příležitost. Bohužel jsem se nemýlil,“ je přesvědčen o velké vině Rychtáře Zdeněk Macura, který uvažuje, že se nezúčastní pohřbu zpěvačky a své bývalé lásky, aby snad nenarušil pietu.

Reklama

Další články

Načítám