Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na tragicky zesnulou zpěvačku Ivetu Bartošovou (†48) si vzpomněla i spisovatelka a moderátorka Halina Pawlowská (69), která její osud srovnávala se slavnou literární postavou Anny Kareniny, jež stejně jako Iveta skončila svůj život pod koly vlaku.

„Mou jednou z nejoblíbenějších knih je Anna Karenina. Spáchala sebevraždu tak, že skočila pod vlak. Nesnášela svého manžela, ale byla na něm závislá. Měla syna, kterého milovala, ale nemohla ho vychovávat. Byla vášnivá a žárlivá a nemocná a nevěřila si a pletla si své hrůzné představy s realitou,“ napsala na sociální síti Halina, která našla hned několik paralel s Ivetou.

„A byla to hrdinka jednoho z nejlepších románů Tolstého, který je psán tak moderně, že by klidně mohl vzniknout dneska (což by vlastně nemohl, protože dnes se píše daleko blběji). A víte, co mne fascinuje?! Že tolik se toho o smrti zpěvačky napsalo a řeklo, ale paralelu s hrdinkou románu (film podle předlohy byl nominován na Oskara) nezmínil nikdo. Nikdo nikdy nečetl? Smutné! Vše a ze všech úhlů,“ zafilozofovala si Halina.

Iveta ale na rozdíl od Anny Kareniny nevzplanula horoucí láskou k jinému muži v carském Rusku, což u vdané ženy bylo společensky naprosto nepřípustné. Buď jak buď, tragicky skončily obě dvě dámy. Jen jedna z nich ale byla skutečná.

Reklama

Další články

Načítám