Hlavní obsah
Článek

Marilyn Monroe (†36) zůstane zřejmě už navždy nejoslnivější hollywoodskou krasavicí a nejpříhodnějším ztělesněním slova sex na filmovém plátně. Během své kariéry se plavovlasá exhibicionistka s duší malé holčičky odhalovala mnohem častěji před objektivem fotoaparátu než na filmovém plátně.

Nejdivočejší scéna z filmu Slaměný vdovec se zapsala do dějin. Fotky běloskvoucího prádla pod nadzvednutými plisovanými šaty s bujným dekoltem a odhalenými zády obletěly svět několik měsíců před premiérou filmu a citlivou Marilyn stály nejen několik modřin, ale i její ostře sledované manželství s nadmíru žárlivým Joem DiMaggiem, kterého v té době milovala celá Amerika.

Utkvělou představu, že se Marilyn vzdá kariéry a bude mu dělat hospodyni, se mu nepodařilo naplnit. „Na to, abych byla žena v domácnosti, mám příliš fantazie,“prohlašovala později Marilyn. Transformace nejvyzývavější divy filmového plátna Joeovi zkrátka nevyšla.

Při natáčení nejslavnější exteriérové scény božské Marilyn na jedné z newyorských ulic 15. září 1954 byl přítomen nejen houf novinářů, ale přibližně asi tisíc diváků. Scéna, která se mohla bez problému natočit ve studiu a později se tam také dotáčela (ve filmu se kalhotky hrdinky neobjeví), udělala filmu reklamu k nezaplacení. Po světě se okamžitě rozlétly lascivní fotky s odhalenými kalhotkami a DiMaggio zuřil jako býk, který vidí červenou barvu.

„Dvě hodiny dav řval, ona se usmívala, hihňala, mávala, byla by se rozkrájela,“ píše ve své biografické knize Marilyn Monroe Donald Spoto. Ten také vzpomínal na to, co se dělo hned poté, kdy se rozzuřený Joe objevil v New Yorku: „Později bylo z apartmá DiMaggiových slyšet řev a křik. Natasha šla z vedlejšího pokoje zjistit, co se děje, ale Joe ji odehnal.“ Následující den musely maskérky Marilyn líčidly maskovat modřiny na ramenou. Už 16. září se oba vraceli společně do Kalifornie a za dva týdny podala Marilyn žádost o rozvod.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám