Hlavní obsah
Článek

Američan Zane Whitmore (34) ze Seattlu má za sebou nejspíš bolestivější víkend než většina z nás. Zane si totiž nechal propíchnout speciálními háky kůži na zádech tak hluboko, aby vydržely jeho plnou váhu. Tyto háky byly pomocí lan připevněny na horkovzdušný balón, s nímž se vznesl do nadmořské výšky 3,3 kilometru a 853 metrů nad zem. Zavěšený na hácích přitom vydržel být neuvěřitelných 75 minut.

Whitmore pořídil z tohoto děsivého sobotního počinu i video. Zdá se, jako kdyby ani nepociťoval žádnou bolest. Na záběrech se usmívá a mává do kamery. Mladý potetovaný muž se tomuto „koníčku“, kdy se nechá zavěšovat za háky či piercingy, věnuje již dlouho a má s ním bohaté zkušenosti.

„Byl jsem na to psychicky připravený, takže jsem se opravdu jen soustředil na úžasné pocity z létání,“ řekl Američan, jehož obdivuhodný kousek byl natáčený pro dokument ‚Feet Off the Ground‘. Zane je však přesvědčený, že by podobný pokus chtěl vyzkoušet i kdyby poblíž nebyly žádné kamery.

Tvůrci dokumentu si však nemohli dovolit riskovat. Pro případ, že by tak silný nápor kůže nevydržela, byl Whitmore k balónu připoután ještě bezpečnostním popruhem kolem pasu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám