Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Emma Smetana (36), herečka Klára Issová či Lejla Abbasová a další známé tváře se producírovaly po Praze úplně bosé. Co je k chůzi po špinavých dlažebních kostkách vedlo?

Známé osobnosti se zúčastnily Mezinárodního dne bez bot, který si klade za cíl poukázat na nedostatek obuvi v rozvojových zemích. Z pražského ostrova Žofín proto 29. dubna vyrazil „bosý pochod“ s živým vystoupením českých muzikantů a bosou podporou známých osobností.

„Já jsem vždycky nadšená, když se můžu zúčastnit něčeho, co podporuje lidskou soudržnost. Den bez bot jsem především protančila na improvizovaném koncertu fantastických Tata Bojs. A taky jsem zjistila, že na Náplavce zase tolik střepů není. Asi budu chodit naboso častěji,“ smála se.

Akci si užila i Lejla Abbasová (44). „Zúčastnila jsem se pochodu, protože sama vím, jak je důležité, aby děti mohly chodit v botách, které jim sedí. Znám to z Keni, kde se věnuji místním dětem, které často chodí bosy, a ne dobrovolně. Když mají boty, dědí je, a ani neví po kom. A tyto boty jsou jim často o čtyři, pět i víc čísel větší. Každé usnadnění jejich života vítám. Málokdo si dokáže představit, jaké to je chodit bos v terénu, který ještě navíc rozhodně není pro chození naboso nijak upravený,“ vysvětlovala.

Duchovním otcem Mezinárodního dne bez bot je šéf značky TOMS Blake Mycoskie. Ten se rozhodl poukázat na nedostatek obuvi v rozvojových zemích tak, že za každý prodaný pár bot ve vyspělých zemích věnuje jeden pár bot tam, kde jsou zapotřebí. Boty jsou totiž v mnoha oblastech luxusem, který si jejich obyvatelé nemohou dovolit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám