Hlavní obsah
Článek

Ať už patříte mezi vrcholové sportovce, rekreační nadšence nebo milovníky pohybu všeho druhu, jistě jste se již setkali s tím, že při zvýšené námaze klouby, vazy a úpony trpí. S narůstajícím věkem se nám dokonce může oprávněně zdát, že tento pocit máme stále častěji. Důvodem je nedostatek kolagenu v těle, protože právě ten účinně vyživuje a regeneruje kloubní chrupavky, šlachy, vazy a kosti. Bohužel potřebná hladina kolagenu v těle často kolísá, protože všechen kolagen, který by naše tělo mohlo získat ze živočišné stravy, se znehodnotí při tepelné úpravě. V rostlinné říši se tato bílkovina nevyskytuje vůbec. Naštěstí je kolagen základní složkou několika osvědčených doplňků stravy.

Kolagen – řecký klíh v každém z nás

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Kolagen je bílkovina, která se přirozeně vyskytuje v těle všech savců, tedy i u člověka. Slovo kolagen má původ v řeckém kolla, což znamená klíh. Je základní stavební hmotou pojivových tkání pohybového aparátu. V těle člověka představuje kolagen 30 % všech tělních bílkovin a tvoří 70 % sušiny kloubních chrupavek. Tato bílkovina má obrovský význam pro funkčnost pohybového aparátu, kvalitu kůže i pro správnou funkci celého organismu. Pouze pojivová tkáň, která je dostatečně nasycená kolagenem, se může správně vyvíjet a odolávat okamžitému i dlouhodobému přetěžování. Je také zodpovědný za pružnost, pevnost a hydrataci kůže, čímž zabraňuje její dehydrataci a minimalizuje vznik vrásek.

Pro aktivní sportovce, seniory, děti, ale i čtyřnohé miláčky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud aktivně udržujete své tělo v kondici, děláte jedině dobře. Díky kolagenu budou vaše klouby dlouho zdravé a budete i ve vyšším věku plní života. Ostatně s přibývajícími léty naše tělo ztrácí na energičnosti a schopnosti se pohybovat jako dříve. Přípravky s kolagenem dodávají zpět ztracenou energii a pohodu. S dobrými věcmi je potřeba začít co nejdříve. Proto, aby se dítě správně vyvíjelo, musí mít pestrou stravu, dostatek vitamínů a minerálů, ale také ostatních látek důležitých pro správný vývoj. V neposlední řadě také naši chlupatí mazlíčci potřebují pro zdraví kvalitní veterinární přípravky, které obsahují komplexní výživu. Všem těmto skupinám věnují pozornost přípravky řady Colafit.

Kostičky nejsou vždy jen na hrání, ty od Colafitu navíc klouby ochrání

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Colafit je originální český přípravek s čistým krystalickým kolagenem typu I s čistotou 99,9 %. Krystalická forma znamená, že je zbaven vody a má houbovitou konzistenci. Je to nejšetrnější známý způsob konzervace - tímto způsobem se upravuje strava pro kosmonauty i sportovce. Ač jsou výsledné kostičky kolagenu nezvyklé, ihned oceníte přednosti, mezi které patří absence chemikálií a konzervačních látek. Mnozí také ocení, že je snadno poživatelný a kostičky pozřou i jedinci, kteří mají jindy problémy s polykáním tablet. Jedna kostička kolagenu dokáže doplnit vodu z vlastních zdrojů z trávicího systému tak, že 8 mg kolagenu vytvoří v organismu asi 800 mg vysoce čistého kolagenového gelu.

Využijte speciální akci! Běžná cena jednoho kusu Colafit 60 kostiček a Colafit 30 kostiček je 530 Kč, nyní 1 + 1 Colafit 60 kostiček a Colafit 30 kostiček za skvělou cenu 460 Kč (vč. poštovného a balného) pouze pro vás, čtenáře Super.cz!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Další články

Načítám