Hlavní obsah
Článek

Záhad kolem smrti Ivety Bartošové (†48) přibývá. Když se zpráva o tom, že spáchala sebevraždu, objevila v médiích, vypadalo to na to, že pod vlak skočila. Některé zprávy však ukazují spíš na to, že to mohlo být úplně jinak. Chtěla se Iveta vůbec zabít, nebo „jen“ manžela za něco v den jeho narozenin postrašit demonstrativní sebevraždou, která se bohužel (ne)povedla?

„Tělo Ivety Bartošové před srážkou leželo schoulené v kolejišti. Kdyby chtěla smrt, asi by pod vlak přímo skočila, nebo by si lehla napříč a přímo na koleje, aby následky byly fatální. To se ale nestalo. Kdo ví, co se jí honilo v hlavě před smrtí. Určitě mohla vidět někde ve filmu často nesmyslné záběry, že když si člověk dobře lehne, vlak projede a člověku se nic nestane. Kdo ví, jestli v to nedoufala a ve skutečnosti chtěla dál žít,“ dumá jeden z lidí slušně seznámených s případem, z něhož zná řadu detailů. Ví ale skutečně přesně, jak to na kolejišti vypadalo? Jiné zdroje totiž hovoří jinak.

Způsob Ivetiny volby provedení sebevraždy všechny, kteří ji znali, šokoval. Však také věděli, že nejčastěji své pokusy o zabití se nedokonala a chtěla jen vysílat signály o tom, že s ní něco není v pořádku. Navíc se přes všechnu nenávist k sobě samé měla paradoxně hodně ráda na to, aby si něco skutečně vážného udělala.

Těžko říci, zda by policejní vyšetřování, kterého se ujali specialisté na mordy z pražského 1. oddělení (známe ze seriálu České televize), mohlo odpovědět na tuto otázku. Těch ostatně přibývá, ale moc jich asi zodpovězeno nakonec nebude…

Reklama

Další články

Načítám