Hlavní obsah
Článek

Princezna Leia z kultovní sci-fi ságy Star Wars patří k nejznámějším filmovým postavám, ale její představitelka Carrie Fisher (57) takové štěstí neměla. Teď se ovšem chystá na svou životní roli navázat v pokračování příběhu z daleké galaxie.

Carrie Fisher byla při natáčení prvních Star Wars, které dodatečně dostaly označení jako Epizoda IV - Nová naděje, na počátku kariéry. Divácký trhák z ní v roce 1977 udělal filmovou hvězdu a svůj status podpořila dalšími dvěma pokračováními, která se dočkala premiér v letech 1980 a 1983.

Dcera slavných herců Debbie Reynolds a Eddieho Fishera se tak záhy po překročení dvacítky dočkala jako princezna Leia mimořádné popularity. Zejména závěrečná epizoda původní trilogie s podtitulem Návrat Jediho z ní díky záběrům ve zlatých bikinách vytvořila sexsymbol.

Na úspěch Star Wars však Carrie nedokázala navázat. Deprese z uvadající kariéry podpořené neúspěšným manželstvím s hudebníkem Paulem Simonem, to vše u ní v 80. letech vyústilo v závislost na drogách a alkoholu, s níž se ovšem dokázala vypořádat. Další vrásky jí přidal Bryan Lourd, který s ní zplodil dceru Billie (22), a poté ji opustil kvůli poměru s mužem.

Teď se ovšem zdá, že se Carrie Fisher po osobních problémech a desetiletích strávených ztvárňováním nevýrazných vedlejších rolí opět dostane na výsluní. Režisér J. J. Abrams s ní totiž počítá při natáčení sedmé epizody Star Wars, která do kin dorazí za dva roky. Carrie se tak k princezně Leie vrátí po dlouhých 32 letech. Epizody I-III, které byly uvedeny v letech 1999 až 2005, se jí totiž netýkaly, protože dějově předcházely původní trilogii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám