Hlavní obsah
Článek

Ti, kteří moc nedají chození do divadla, v tomto případě toho Dejvického, si možná jméno Davida Novotného ihned nespojí s obličejem. Když ale připomeneme, že jde o údržbáře a zarytého sparťana ze sitkomu České televize Čtvrtá hvězda (v tom byste mimochodem těžko hledali někoho, kdo není s Dejvickým divadlem spojený) nebo Ráďu z filmu Křídla Vánoc (za roli byl nominovaný na Českého lva), budou vědět i ti, kteří raději kouknou na televizi nebo zajdou do kina.

Novotný je absolventem pražské konzervatoře, začínal v českobudějovickém divadle, od roku 1998 je členen dejvického souboru. Na kontě má desítky rolí jak v divadle, tak ve filmu, zmiňme Non Plus ultras, O rodičích a dětech, Pravidla lží. Teď nejnověji se objeví v seriálu Clona a v připravovaném filmu v režii Miroslava Krobota Díra u Hanušovic.

Pracovní život plyne na pohodových vlnách, ten osobní také. Krásnou rodinu vzal v úterý večer do Stromovky, kde se konal Noční běh pro Světlušku, který vynesl 1,3 miliónu korun pro nevidomé. S manželkou Anetou, dcerou Anežkou a synem Josefem (s bývalou partnerkou má ještě dceru Emu) vypadali jako reklama na to, jak má vypadat rodinná pohoda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám