Hlavní obsah
Článek

To, co již dávno tvrdil Zdeněk Macura, totiž že Josef Rychtář (65) Ivetu Bartošovou (†48) ovládal a choval se protiprávně, když jí měl zabavovat i její mobil a zjišťovat, s kým si píše, se začíná potvrzovat! Super.cz hovořil s člověkem, ke kterému měla pěnice v posledních měsících života snad nejblíž a jemuž se svěřovala s tím, co jí manžel měl provádět!

„Telefonovali jsme si a esemeskovali snad obden. Snažil jsem se být s ní v pravidelném kontaktu a ptal jsem se jí, jak se má. Samozřejmě netuším, do jaké míry to, co říkala, souviselo s jejím stavem, ale tvrdila mi, že jí spravuje finance, tím ji ovládá, a že jí leze i do telefonu,“ svěřil se Super.cz její zpovědník, bubeník Jiří Jirsa.

„Už to mi připadalo jako vrchol. Pak si stěžovala také na to, že jí Pepa nedává peníze, že ani neví, kolik má vůbec financí. Netušila dokonce ani to, kolik bere, tak jsme se domluvili, že jí to pomůžu dohledat. Prohlašovala, že všechny peníze na koncertech zkasíruje její manžel. A i další její peníze prý také chodily na jeho účet,“ tvrdí muž.

To by potvrzovalo i dávné informace Super.cz, který před tímhle způsobem ovládání Ivety manželem varoval již před rokem a půl. A potvrzují to také esemesky, které nyní vyplouvají na povrch. V nich si Iveta krátce před smrtí svým známým stěžovala, že jí muž neustále kontroluje esemesky, vyslýchá ji, s kým komunikuje, a že před ním musí všechny zprávy mazat, aby nebyl průšvih. Prý se ho bála.

Rychtář se právě jejím telefonem oháněl při obhajobě proti nařčení, že se s ním údajně chtěla rozvést, jak interpretoval Ivetina slova právě Jirsa. Jenže právě proto, že důvěrné zprávy mazala, nemusejí být v telefonu vůbec dostupné, a jejich nepřítomnost v mobilu tak nic nedokazuje.

Reklama

Další články

Načítám