Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dagmar Havlová (71) se sice osobně nezúčastnila otevření první evropské pobočky francouzského muzea voskových figurín Grévin, přestože s její účastí organizátoři do poslední chvíle počítali. Tentokrát její nepřítomnost nebyla ale zase tak zásadní, protože bývalá první dáma měla na akci své zastoupení v podobě sochy z vosku.

Velká spousta prominentních návštěvníků slavnostního otevření muzea se shodla na tom, že právě podobizna Havlové je ze všech děl ta nejpovedenější.

Zjistili jsme, že proces vzniku sochy paní Dagmar probíhal přes rok v Paříži. Na jejím vzniku se podílely špičky z oboru, pravé vlasy jeden po druhém napíchávali zruční vlásenkáři, oči s naprosto přesným odstínem duhovky jsou vytvářeny ze skla a výrobu zubů měl na svědomí skutečný stomatolog. Hodnota sochy herečky přesahuje jeden milión českých korun.

Dagmar Havlová může být s výsledkem opravdu spokojená. Jediné, co by jí snad mohlo být líto, je, že její socha stojí v iluzivním divadle s dalšími osobnostmi divadla a filmu, a dělí ji tak několik pater od sochy jejího manžela Václava Havla (†75).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám