Hlavní obsah
Článek

Josef Rychtář (65) překonal první šok ze ztráty manželky Ivety Bartošové (†48) a po dojemných záběrech pláče nad její ztrátou připravil pro média další sousta. S partou novinářů se vydal na kolejiště do míst, kde jeho žena skočila pod vlak. Navíc vydával prohlášení, obhajoval se, že se s ním manželka rozhodně nechtěla rozvést a nesmyslně se dobýval na policii, aby mu vrátila dopis na rozloučenou, který mu Iveta napsala!

Snad to bylo vlivem prášků, snad Rychtářovou vrozenou dispozicí pro exhibici, každopádně i novináři kroutili hlavou nad tím, že takhle se žalem zničený vdovec vážně nechová. Jeho hlavní potřebou v den smrti manželky nebylo politovat ji, že boj s psychikou nevyhrála, ale hlavně sebe.

A s celým zástupem novinářů se rozhodl pózovat v kolejích na místě, kde Ivetu srazil vlak. U toho se pak ještě stihl pohádat s přítomnými policisty a nakonec s dalšími i na policejní stanici, kde se zuřivě dožadoval vrácení dopisu na rozloučenou. „Mám na něj právo. Mohou si udělat kopii, ale nesmí mi ho ukrást. A oni mi ho ukradli,“ hřímal rozzlobeně. Z místní služebny v Uhříněvsi ale odešel s nepořízenou, a tak alespoň vynadal operátorce na tísňové lince. A to se přitom chtěl pochlubit novinářům, co hezkého mu Iveta napsala.

Opět, jako by se chtěl před veřejností obhájit, že na její smrti nenese vinu. „Podávám na ně trestní oznámení,“ hřímal pak a byl to opět starý dobrý vyhrožující Rychtář.

Médiím se alespoň pochlubil dopisem na rozloučenou pro Artura (dal mu k tomu syn Ivety svolení?) a hlavně obrazem, který byl označen datem Ivetiny smrti a měl být dárkem k jeho narozeninám, které měl v ten samý den.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám