Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Tragicky zesnulá Iveta Bartošová neměla nikdy o nápadníky nouzi, ale výběr jejích partnerů nebyl příliš šťastný. Kromě manželů Jiřího Pomejeho a Josefa Rychtáře měl v jejím životě nesmazatelnou roli Ladislav Štaidl, otec jejího syna Artura. Mimo nich si Iveta prožila několik románků, které měly podobný konec, při němž sehrály svou roli alkohol, žárlivost i její psychické problémy.

1. Petr Sepéši

S první láskou Ivetu spojoval nejen duet Knoflíky lásky, ale i podobně tragická smrt. Zatímco Iveta se na kolejích rozhodla spáchat sebevraždu, Petr v roce 1985 zemřel na železničním přejezdu, odkud nestačil odjet v autě, které si krátce předtím společně pořídili.

2. Michal Penk

Následující rok si Bartošová prožila románek s dívčím idolem Michalem Penkem. Ani tato láska nevydržela déle než pár měsíců, protože se na scéně objevil Ladislav Štaidl, který stál u počátků její kariéry.

3. Ladislav Štaidl

Jde o zásadního muže v jejím životě a otce jediného potomka, syna Artura. S vlivným hudebním skladatelem Iveta strávila 13 let, během nichž došlo k jejím hudebním úspěchům i prvnímu pokusu o sebevraždu. V roce 1999 ovšem Štaidlovi, který byl během poměru s Bartošovou stále ženatý s jinou ženou, došla trpělivost, a slavný pár se od sebe odloučil.

4. Rudolf Hrušínský nejml.

S tímto hercem se Iveta sblížila během natáčení filmu Svatba upírů, kde společně ztvárnili milenecký pár. Právě tento úlet měl být důvodem k pokusu o sebevraždu, jíž Štaidl v roce 1993 zabránil.

5. Roman Tříska

Tento muž tvoří nejbizarnější kapitolu v životopise Ivety Bartošové. V roce 1994 měl zpěvačku unést, znásilnit a přivázanou k radiátoru přesvědčovat o mimozemské invazi. O dva roky později jej však soud od tohoto nařčení očistil.

6. Karol Csino

S o devět let mladším mužem si Iveta užívala od roku 2002, kdy už byl vztah se Štaidlem minulostí. Ani tento poměr neměl velkou budoucnost a kvůli zpěvaččině žárlivosti brzy skončil.

7. Daniel Barták

Csina záhy po boku Ivety vystřídal designér Daniel Barták, vedle něhož vypadala v roce 2003 spokojeně. Po několika měsících ovšem nastal rozchod a zhroucená Iveta musela vyhledat lékařskou pomoc.

8. Zdeněk Podhůrský

Poté si Iveta vyzkoušela vztah s kolegou ze šoubyznysu, který s přestávkami probíhal v letech 2004-2006. Tehdy Bartošová svou nespokojenost řešila alkoholem a podruhé se pokusila o sebevraždu, jíž naštěstí zabránila Arturova chůva Golda.

9. Roman Hanke

Veterinář Roman Hanke pro Ivetu představoval oporu, ale její zhoršující se psychické problémy kombinované s alkoholem jej od soužití se zpěvačkou v roce 2007 odradily.

10. Jiří Pomeje

Exmanžel Michaely Kuklové si Ivetu vyhlédl jako svou druhou choť. V září roku 2008 proběhla jejich pohádková svatba, která ovšem spokojené manželství nezaručila. Ivetiny problémy a Pomejeho údajné dluhy byly důvodem k hádkám a slavný pár byl na konci roku 2010 rozveden. Předtím Iveta prožila svůj velkolepý comeback, když o rok dříve překvapivě zvítězila v anketě TýTý.

11. Domenico Martucci

Novou krev do žil Bartošové vlil italský šlechtic Domenico Martucci, s nímž Iveta prožila jedno ze svých idylických období. Po kolapsu se společně s ním v létě roku 2011 vydala do Itálie, kde si prožila románek. Po návratu do Česka se ovšem opět ocitla na dně a na pokraji fyzických i psychických sil.

12. Josef Rychtář

Majitel bezpečnostní agentury Josef Rychtář se Ivety ujal po rozchodu s Martuccim, a dokonce se kvůli ní rozvedl s manželkou Darinou. Nejtajemnější partner Bartošové se loni v září stal jejím druhým manželem, a nikdy se nejspíš nezbaví cejchu partnera, na jehož narozeniny Iveta spáchala sebevraždu.

13. Zdeněk Macura

Fanatický fanoušek a strážný anděl Ivety v jedné osobě. S Bartošovou v minulosti prožil poměr a neúnavně bojoval o její ruku. Po jejím sblížení s Rychtářem upozorňoval na příznaky domácího násilí a jeho zájem se rozšířil na všechny utlačované ženy. V létě roku 2013 Macura Ivetu na její žádost odvezl do Itálie, kde prožila nejdramatičtější okamžiky svého života.

Reklama

Další články

Načítám